Kapusta po indyjsku


Kapusta po indyjsku 

Składniki

Pół główki kapusty
dwie marchewki
dwie małe cebule
mieszanka ulubionych uprażonych wcześniej nasion
łyżka masła klarowanego
garam masala
trawa trzcinowa suszona
sól
szczypta chili
mleczko kokosowe
cytryna
szczypta brązowe cukru
dwie łyżki cukru trzcinowego
kostka wędzonego tofu
pietruszka garść
kolendra 
gorczyca




Masło rozgrzewamy w garnku. gorczycę smażymy jak zaczyna strzelać dodajemy masalę i trawę cytrynową kiedy zacznie wydzielać się aromat dodajemy marchew pokrojoną w słupki. Następnie dodajemy kapustę i  resztę składników wszystko smażymy. Tofu smażymy na osobnej patelni aż będzie chrupkie. Dodajemy do kapusty mieszamy. Na końcu zalewamy mlekiem kokosowym. Kapustę posypać kolendrą. Idealnie smakuje z kaszą jaglaną. 

W tym przepisie najważniejsze są składniki, bo aromat tej potrawy jest nieziemski. Dodatkowo bardzo rozgrzewa w zimne dni, a także wzmacnia naszą odporność. 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze