Ryż na ciepło z kolendrą.

Na przeziębienie najlepsze jest zdrowe śniadanie:)

Składniki:

garść słonecznika
garść suszonych owoców ( ja dałam żurawinę)
pół łyżeczki wiórek kokosowych
łyżeczka miodu
zmielona kolendra pół łyżeczki
opakowanie ryżu basmati
ghee
mleko sojowe
Ugotowany ryż wymieszać z resztą składników i podgrzać.

Przepis lekko zmodyfikowany pochodzi z ajurwedyjskiej książki kucharskiej.


5 komentarzy:

  1. Hihihi, w życiu nie miałam kolendry w domu:D
    Zdrowiej szybko!!!!
    Buziaki!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana ją się chyba do pierników dodaje od lat, tak mi się wydaje. Nie robiłam nigdy takich prawdziwych pierników ale tak jakby pachniały mi zawsze kolendrą:) dzięki !!

      Usuń

Dziękuję za wszystkie komentarze