Gotuję sobie




Ciecierzyca z malinówkami imbirem chilli i kolendrą

około150 g ciecierzycy
dwa pomidory malinówki
kilka ziaren gorczycy brązowej
curry pół łyżeczki
cebula
kolendra
kiełki soi
pół papryczki chilli
sól, pieprz
imbir

Ciecierzycę zostawiłam do namoczenia  na około 24 godziny. Gotowałam póżniej jakąś godzinę, aż zmięknie. W między czasie usmażyłam w kostkę pokrojone pomidory z curry i cebulą. Gorczycę smażyłam przed pomidorami, następnie starty imbir.  Na końcu wymieszałam z ugotowaną ciecierzycą. Na wierzchu udekorowałam świeżą kolendrą i kiełkami soi.

Kolendra równoważy chilli i imbir w rezultacie całą potrawa jest lekko pikantna.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze